U nastavvku današnejg članka pisat ćemo svabama , koje krenu češće da se organizuju kada dođe lepše i topli vreme . Pored najava stručnjaka da zapadamo u sve veću ekonosmku krizu , mladi ipak odlučuju da sklapaju brakove , pa samim tim ne može da prođe nedelja ,a da ne čujemo negde dve ili tri svadbena veselja. Pored svega , jasno je da se ne može stvoriti krov na glavom i topao dom , a da se ne zapadne u kredite , pa se ipak bez razmišljanja odlučuju na ovj korak.

Kada je reč o svadbama na balkanu , definitivno je to mesto gde možemo videti sve i svašta , od smeha , pa do suza , ali bukvalno. Jedan primer nek vam bude mlada koja jee sa svojim budućem suprugom ošla sa kamionom koji je bio okićen , te su tako patrolirli gradom . Imamo i one primere gde su se pevačice penjale na krovove kuća da pevaju , a ako se prisetimo nedavne svadbe , gde je u salon ušao viljuškar , pa je na njegovoj lopati pevačica pevala celo veče.

Upravo zato vam donosimo jedan snimak iz Bosna i Hercegovine , a gde su običaji da mlada mora da prebaci jabuku preko kuće . Međuutim, kako je kuća ogromna , angažovala je se dizalica da bi je prebacila , jer se veruje da će imati jako puno sreće. Jure Čorluka i Ivana su uspeli u svome naumu, a evo kako je sve izgledalo.. Da li ste ikada čuli za neki sličan slučaj i običaj?