U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se teme zdravlja , a tačnije vaše psihičkog zdravlja , za koje verujemo da je porušeno u poslednjih nekoliko meseci. Naime , verujemo da ssmo svi mi u strahu od rata koji se vodi u Ukrajini , te da to znatno utiče na sve nas . Pored toga što je došlo do enormnog rasta cena osnovnih namirnica , nafte , prirodnog gasa , pa se brinemo da li ćemo doći u situaciju da će biti upitno od čega da živimo.

Također , često spominjanje trećeg svetskog rata , kao i nukleranog rata , dovodi do povećanja stresa , jer smo svesni šta bi se desilo da bilo koji od njih započne. Pored stresa za koji možemo reći da ga celi svet ima , zasigurno je prisutan stres privatne prirode , a koji također utiče na nas. I psihičko i fizičko zdravlje je znatno važno , kako bi nam sve srtresne situacije lakše padale.

Naime , za one koji ne znaju , postoje i namirnice koje pomažu u borbi protiv stresa , a koje je bolje konzumirati nego da se okrećete strani lekova , za koje znamo koliko god da nam pomažu na jedan način , oni nam štete na drugi. Neki od namirnica su :  Današnja svakodnevnica je već veoma stresna i napeta i zbog toga je veoma važno kako fizičko tako i psihičko zdravlje, kako bi nam sve mnogo lakše padalo. Poznato je da neke namirnice pomažu u borbi protiv stresa, a to su:Orašasti plodovi, ovsena kašica,crna čokolada,zeleno lisnato povrće,borovnica. Dakle , kada ste pod stalni uticajem stresa , veoma je važno da ishrana bude izbalansirana , te puno voća i povrća , pa možete da se oprobate i u smutijima koji su jako zdravi. Ostatak teksta pročitajte ovde.