Danas Vam prenosimo novosti iz sporta. Louis van Gaal bio je trener Ajaxa od 1991. do 1997. godine , ge je postao uspešan trener. Za vreme Gaalova treniranja , Ajax je tri puta osvojio EREDIVISIE. 2004. godine se ponovo vratio u Ajax ali kao tehnički direktor ,, ali je ubrzo otpušten iste godine , zbog unutarnjih problema. Naime, čuveni fudbalski trener Luj van Gal, selektor fudbalske reprezentacije Holandije , potvrdio je za medije da mu je otkriven rak prostate. Vest je potvrdio trofejni stručnjak , prilikom gostovanja u holadskoj televizijskoj emisiji ” Humberto ” , u nedelju naveče.

Također je otkrio da nije hteo ranije da iznosi ovu ifnormaciju u javnost kako ne bi uticao na svoje igrače tokom utakmica, kojima je bio selektor. Naveo je i da je u pitanju agresivni rak i da je već prošao 25 tretmana u borbi protiv te bolesti.
– U svim razdobljima dok sam bio trener reprezentacije morao sam noću da idem u bolnicu, a da igrači to do sada nisu saznali. Dok sam mislio da sam zdrav. Ali… Nisam. Nisam to želeo da kažem svojim igračima jer je to moglo da utiče na njihova izdanja,naveo je Van Gal.

Nedavno je takođerbio odsutan sa jedne kvalifikacione utakmice zbog zdravstvenih razloga, ali tada se radilo o povredi kuka , a ne o ovoj bolesti. Ovo je njegov treći mandat na poziciji selektora, ali on se još uvek nije izjasnio da li će napraviti pauzu i dali će na Svetkom prvenstvu biti na klupi “lala”. Tokom njegove cele karijere vodio je najveće timove poput : Ajaska, Barselone, AZ Alkmara , Bajerna , Manchester Uniteda.