U zimskom periodu postoje razni virusi koji izazivaju prehladu i gripu i jednostavno je poznato da je kod ljudi generalno u tome periodu imunitet slabiji i tada ga moramo stalno jačati.

Sve te bolesti također i prati povećana temperatura, pa u slučaju kada to bude potrebno je dobro i da posjetite vašeg doktora, a ne da čekate da to samo od sebe prođe. Mi smo danas odlučili da vam prenesemo par narodnih recepata koji se inače koriste za skidanje temperature i to kod odraslih i kod djece.

Možete koristiti rendani krompir: Krompir treba samo da ogulite i narendate i da to bude jedan sirovi krompir. Poslije toga ćete njega da stavite u čarape koje ćete onda da obučete na noge i već za kratko vrijeme ćete da vidite da vam se temperatura snizi.

Možete se tuširati sa toplom vodom: Veoma je bitno da kod ovog procesa to ne bude hladna, a niti previše topla voda, te je najbolje da ona bude blago topla jer će tada da voda isparava iz kože i da hladi tijelo čim se bude temperatura snižavala.

Iskoristite rakiju i vodu: Vi samo treba da pomiješate malu količinu rakije sa većom količinom vode, te da tu smjesu potopite u gazu poslije čega ćete da je stavite u čarape.

Probajte neki od ovih trikova sljedeći put kada budete imali temperaturu i nadamo se da ćete da budete zadovoljni sa rezultatom koji će da dođe poslije nekog od ovih postupaka, a sada nam i recite koje je vaše mišljenje o ovome.