Kako je krenula revolucija i razvitak moderne tehnologije, danas je moguće da na svakom dijelu svijeta snimite i slikate nešto, i da odmah to postavite na internet. Konekcije postoje pa čak i u nekim zabačenim dijelovima svijeta, tako da ako neka kuća nema wi-fi, onda on jošp uvijek živi u proščlom vijeku. To je danas postalo toliko normalna stvar, da je ljudima nepojmljivo da provedu bar 5 minuta svoga vremena na nekom mjestu gdje nema interneta. 

Čak i ako sjedite sa nekim na kafi, morate otvoriti internet i vidjeti šta ima novo na Facebooku ili Instagramu, ili malo zasurfati Xou Tubeom. Izgubila se draž koja donosi druženje, razmjenu informacija, a dnevne novine skoro niko da i ne čita. Što se tiče video nadzora, on je također prisutan na skoro svakom mjestu, tako da nema šanse da nešto uradite a da ne bude snimljeni. 

Baš iz ovoga razloga svi oni koji su živjeli od mutnih poslova, danas imaju jako malo posla, jer se za njihove akcije sazna u roku od par sati. Jednostavno pokriven je svaki milimetar prostora na svijetu. Tako vam mi danas donosimo jednu jako simpatičnu sniku iz Amerike, tačnije iz Virdžinije, gdje se dugogodišnji šerih Majkl Svings spremao na svoj posljednji radni dan u svojoj policijskoj stanici. 

Bio je u civilu, a li su zaboravili da i u liftu ima video nadzor. Sačekali su da se svori prostor u liftu, a ond aje neko pustio njegovu omiljenu pjesmu na mobitelu, i krenuli su da plešu u liftu, a ovaj snimak je postao viralan u samo par dana.