Poznata folk pjevačica Snežana Đurišić je žena koja je na srpskoj i balkanskoj sceni pristuna preko 30 posljednjih godina, i može se komotno kazati da su njene pjesme postale pravi evergrin.

Žena koja je čitavu svoju karijeru izgradila na kvaliteti i lijepim pjesmama, a ne kao današnje pjevačice koje svoju tu istu karijeru grade na izgledu ali i provokativnim spotovima.

Snežana Đurišić jednostavno danas živi na staroj slavi, tako da nema potebe da ikako više snima pjesme, zbog toga što samo od autorskih prava može da živi vrlo lagodno do kraja svog života. Kada se zaželi posla, žirira u Zvezdama Granda u kojima se pojavljuje svake subote navečer i čini ravnotežu u samoj emisiji, jer sa druge strane tu je i Jelena Karleuša ali i Marija Šerifović koje su čista suprotnost.

Vanja Milošević, koji je njen partner o kojem smo do sada pisali puno puta i njihova veza je u par navrata bila na klimavim nogama, i blizu samog raskida. Vjerujemo da se svi sjećate njegove velike afere sa jednom studenticom, kada je otkrivena njihova Facebook prepiska, u kojoj je spomenuo i Snežanu Đurišić, te je tom prilikom kazao da je loša u krevetu i da je njemu ustvari potrebna prava vrata i nešto puno mlađe od nje.

Ono što malo ljudi zna je to da je njena kćerka posljednih dvadeset godina sretno udata u Americi a sa njome je i veoma dugo vremena živjela i sam Snežana Đurišić, prije nego što se vratila nazad za Srbiju. Ona naravno ima i američko državljanstvo tako da bez ikakvih problema može putovati po cijelom svijetu.