U bivšoj Jugoslaviji je osamdesetih godina došlo do pojave pokreta u muzici koji se nazivao Nju primitivs a čiji su predvodnici bili Zabranjeno pušenje odnosno ljudi koji su napravili serijal Top lista nadrealista koji je svakako jedan od njagledanijih i kultnih serijala na ovim prostorima i u kojima je kroz zafrkanciju pogođeno skoro sve što će se desiti u našem regionu u devedesetim godinama.

Frontmen i pjevač Zabranjenog pušenja je bio Nele Karajlić koji je iz Sarajeva preselio u Beograd kada je došlo do oružanih sukoba što su mu mnogi u Bosni i Hercegovini i u njegovom rodnom Sarajevu žestoko zamjerili. Nele je bio gost u emisji Sceniranje koja se prikazuje na TV Kuriru i tada je otkrio da postoji jedna njegova pjesma na kojoj današnji narodnjaci jako dobro zarađuju kada pjevaju na privatnim slavljima a radi se o pjesmi Ženi nam se Vukota.

Nele je ispričao kako mu je Snežana Đurišić jednom prilikom rekla da ona sa slavlja ne izađe bez najmanje 100 eura koje je dobila kao bakšiš upravo za ovu pjesmu. Nele kaže kako je to strašno jer Ženi nam se Vukota je jedna od najozbiljnijih pjesama koje je ikada napisao.

On je pjevačici odgovorio da ga se sjeti kada opet dobije toliki bakšiš za njegovu pjesmu. Voditeljka ga je nakon toga upitala sa kim bi radije sarađivao sa Čolom ili Bregom, on je odgovorio sa obojicom a  Zdravko je po njegovim riječima  najveća zvijezda jugoslovenske kulture a pored toga je i fantastičan lik i dobar drug a isto je i sa Bregom.