Poznata voditeljica Dea Đurđević je prije dvije godine doživjela tešku saobraćajnu nesreću i njen oporavak je trajao dugo. Pošto je imala brojne prelome morala je da miruje i zbog nekretanja je dobila veliki višak kilograma. Ona se sa tim nije pomirila nego je nakon što se malo oporavila krenula u borbu sa njima i uspjela je da povrati savršenu liniju kakvu je imala i prije.

Kako sama kaže vagala se dok nije vidjela da je uspjela da smrša čitavih 30 kila a nakon toga je prestala i ne zna da li je nakon toga dobila ili izgubila koji kilogram. Ono što joj je važno je da ponovo može da nosi garderobu koju je nosila i prije nesreće a posebno što može ponovo da zakopča omiljene farmerke.

Da bi smršala, Dea je potpuno promijenila sve svoje životne navike a posebno kada je u pitanju ishrana iz koje je izbacila neke namirnice, ograničila obroke i prestala da večera. Ona kaže kako se sada trudi da izbjegava masnu hranu i ograničava količinu svojih obroka. Priznala je i da je ponekad teško da se kontroliše ali joj uglavnom uspijeva a pošto je izbacila večeru ponekad kada osjeti glad pojede uveče salatu.

Njoj su tri doktora sastavila specijalnu dijetu koje se pridržavala godinu i po dana a za doručak je uzimala dvopek sa jajima i sirom i sezonskom salatom. Užina joj je bila jabuka a ručak neko kuvano jelo ili riba. Za večeru je jela grilovano meso. Dea kaže kako je u prvim sedmicama dijete bila stalno gladna ali se poslije navikla.