Možda ste se nekada sa ovim problemom susreli u životu, a neugodan miris koji se pojavi u otvoru sudopera je veoma česta pojava, pa dosta ljudi ne zna kako će ga se riješiti.

Razlog zbog kojeg imate taj smrad iz odvoda su zapravo bakterije koje se kako vrijeme ide nakupljaju i onda se zadržavaju u odvodima, ali veoma dobra vijest jeste da postoji jednostavan način kako biste riješili taj problem.

U prodavnicama naravno možete da nađete dosta sredstava koji su namjenjeni zapravo za čišćenje odvoda i odčepljivanje, ali u dosta situacija oni nisu jeftini i sadrže hemijske sastojke koji nisu baš tako zdravi, a mi vama donosimo danas jedan prirodni recept koji je veoma efikasan, a isto tako i jeftin.

Kako biste se vi osigurali od toga da vam se ovaj problem ne pojavi ponovo, onda trebate paziti da vam ne ostaju više u odvodu ostaci hrane i masnoće, pa sve to bacajte u kantu za smeće ili neko drugo mjesto.

Da bi očistili ovaj smrad iz vašeg odvoda, onda će vam za to trebati pet litara vode, 400 ml sirćeta i tri velike kašike sode bikarbone, gdje ćete u jednu posudu da naspete sodu bikarbonu i onda dodate sirće u manjim količinama jer će da se njihova međusobna reakcija probudi i dovede do stvaranja pjene. Ostaviti ćete par minuta to da se reakcija smiri i preko toga ćete preliti vodu i sve to promiješati i istresti u vaš odvod. Sami ćete vidjeti da će vam ova smjesa da ukloni smrad i u totalu očisti vaš odvod.