U ovom članku, podijelit ćemo s vama male tajne iskusnih domaćica.

Ako ste primjetili da vam se u kući danima širi neprijatan miris iz kanalizacije, znajte da niste jedini kojima se ovo dešava. Ovo je jako čest slučaj, da rešetkasti odvod koji svi imamo u kupatilu vraćaju u kuću miris, odnosno smrad.

Ovo se obično dešava u periodima kada padaju jake i obilne kiše, kao što je slučaj u toku jeseni ili proljeća, kada se vrijeme na neki način “čisti”, ili u slučaju da se očekuje nagla promjena vremena. Sve što treba da uradite je da otvorite rešetku na samom početku, a ona se jako lako skida.

Prvo provjerite da li se unutra nešto nalazi, što je možda začepilo ova odvod i što uzrokuje smrad. Ako to ipak nije slučaj, a obično nije, sve što vam je potrebno jeste da kroz rešetku sipate malo vode u ovaj odvod.

Baš kao što je i na slici demonstrirano, uzmite jednu manju čašu, napunite je vodom i sipajte u vaš odvod. Neprijatan miris koji se širio vašom kućom će vrlo brzo da nestane. A kako bi dobili neki miris i još učinkovitije rezultate, možete u vodu dodati sodu bikarbonu ili tečnost koja je predviđena za čišćenje kupatila. Na ovaj način dobit ćete nevjerovatan miris koji će trajati nekoliko dana, a ukoliko budete ponavljali postupak vaše kupatilo će uvijek mirisati, a osim toga biće čisto, što je najbitnije.