Poznati pjevač i muzičar Alen Slavica je rođen u Karlovcu 1954. godine.

On je u svojoj karijeri objavio čak četrnaest albuma koji su iznjedrili veliki broj hitova. Uglavnom su to romantične, ljubavne pjesmice od kojih su najpoznatije Ispod tvog jastuka, Šarene oči, Pod krilima neba i Ti si moja sretna zvijezda i naravno na kraju ona koju vjerovatno svi znaju Dao sam ti dušu.

I poredvanvremenskih hitova on je bio popularan posebno kod ljepšeg pola zbog svog fizičkog izgleda, a sada decenijama poslije perioda njegove najveće slave, nije se bas mnogo promijenio.

Na društvenoj mreži Instagram, na svom profilu ovaj pjevač je veoma aktivan i često objavljuje slike kako privatne tako i sa nastupa, a evo kako to on danas izgleda.

Osim muzike, svoj mladalački izgled pjevač postiže tako što se redovno bavi sportom i koristi svaki slobodan momenat sa svojom porodicom.

Moramo podsjetiti da je on od svog ranog djetinjstva pokazivao talenat i ljubav prema muzici i pjevanju, tako je pjevao od malena. U svojoj autobiografskoj knjizi Životni putevi on kaže: “Što se tiče samog pjevanja, znam samo da je to u meni od trenutka kad sam se rodio. U školi, na priredbama, u autobusu, kad bismo putovali na izlete, zabavljao sam pjesmom cijeli svoj razred. Činilo mi se nekako kao da je bilo predodređeno da postanem pjevač.”

Na svom prvom javnom nastupu 1977. godine na festivalu Prvi glas Karlovca u Karlovcu, osvaja prvo mejsto sa pjesmom Malinkonija od Olivera Dragojevića.