Za danas jedan jako koristan savjet za domaćinstvo, i za sve domaćice koje muku muče sa higijenom životnoga prostora. Glavni problem u svakom stanu jeste prašina, i definitivno svim domaćicama padne mrak na oči kada se treba brisati prašina ili sređivati paučina koju imamo u svakom ćošku u sobi. 

Tek što završite cijeli proces, ne prođe niti 3 dana, i onda opet novi slojevi prašinei paučine. Zato je internet prepun savjeta kako se riješiti prašine, i kako uopšte reducirati posao na najmanju moguću mjeru. odakle krenuti? Kuhinja, spavaća soba, wc? Jednostavno nemate predstave kako sve to uraditi, a još ako imate problema sa usisivačem onda vašim mukama nikad kraja. 

Odjednom ne “vuče” dobro, sve je prašnjavo oko vas, i jednostavno gubite živce, bacili biste sve u smeće  i otišli kupili novi usisivač. Međutim, nemojte nagliti, imamo za vas jedno izvrsno rješenje, dovoljno je 5 minuta vremena da bi riješili ovaj jako veliki problem. Prva i osnovna stvar koju trebate uraditi, ako imate stariji model usisivača je to da provjerite da li vam je vrećica puna prašine? Nakon toga obavezno provjerite filtere. 

Slobodno ga izvadite iz ležišta, operite toplom vodom i ostavite na prirodnoj temperaturi da se osuši, nakon toga provjerite i gumice koje moraju savršeno da nalegnu na rub od filtera. nakon toga vaš će usisivač raditi kao nov.