Pravoslavni Vaskrs je u nedjelju opet po drugi puta održan u jako skromnim uslovima, jer je korona virus itekako pokvarila najradosniji i najljepši praznik u pravoslavnom kalendaru. Međutim, vjernici, ali samo oni pojedini opet nisu pokazivali dozu društvene odgovornopsti, pa su u velikom broju išli na službe u pojedine crkve, dok imamo puno veći procenat onih koji su to obavili skromno i kod kuće. 

Jaja su se pod obavezno farbala, aljudi su definitivno iskoristili lijep nedjeljni dan da u krugu svoje porodice dočekaju ovaj veliki praznik. Međutim, balkan nas je naučio da nikada nema opuštanja, jer u svakom žitu kukolja ima, kako kaže stara narodna poslovica, tako je i u ovom slučaju jednostavno bilo. 

Jako dobro se zna da odnosi između Srbije i Hrvatske nikada nisu bili izglađeni do samoga kraja, i koliko god predsjednici govorili da je sve u redu, ipak nije tako. Onaj obični narod, i to manje procentualno zastupljen i dalje je zadojen mržnjom, tako da se svaki mogući trenutak koristi za ispoljavanje svoje mržnje i frustracija koje su se golmilale godinama. Tako je i ove nedjelje bilo u Subotici, kada je jedan neodgovorni stanovnik izašao na balkon i krenuo sa silnim provokacijom. 

Prvo je na balkon stavio veliku zastavu sa šahovnicom, a onda je na ogromnom razglasu počeo da pušta Marka Perkovića Tompsona, poznatog hrvatskog pjevača, koji obožava da pjeva hrvatske domoljubne pjesme, koje su svakako usmjerene protiv srba u globalu. Policija je odmah morala reagovati, jer je već krenulo komešanje ispred zgrade, i niko ne zna kako bi se završilo da nije stigla policija jako brzo…