Kada je ova godina u pitanju , politička situacija je veoma komplikovana u cijelom svijetu , a krajem prošle godine , niko ovo nije mogao ni da zamisli da će da nam se desi. Glavna tema u cijelom svijetu je pandemija korona virusa , i čitav svijet pokušava da se izbori sa ovim problemom , a tu su i politički problemi.

 

Politička situacija je veoma zategnuta , posebno na našim prostorima , gdje svako malo imamo proteste građana. U Srbiji se odmah nakon izbora , desili protesti građana , na ulicama Beograda , a razlog je bio nezadovoljstvo građana kako vlast se nosi sa krizom oko pandemije.

 

U vezi s adešavanjim au Bjelorusiji se oglasio i poznati glumac Čak Noris , koji je snimio jedan kratki video , u kojem se obraća bjeloruskom predsjedniku , a u svom obraćanju glumac je rekao sljedeće:

„ Želio bih poručiti Saši kao „Saša 0 procenata“ , ili kao „Gospodin bubašvaba“  , da ja kad siječem luk  , ne plačem , nego plače luk. Stoga , ako ne prestaneš raditi to što radiš , naći ću te u jednoj od tvojih rezidencija i natjerat ću te da plačeš.“ Pored toga mu je rekao da će da ga azgazi kao bubašvabu.