Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je savladao Martona Fučoviča u četvrtfinalu Vimbldona sa tri na prema nula i plasirao se u polufinale gdje će igrati sa Šapovalovim.

Srpski teniser je na samo dvije pobede od osvajanja dvadesetog grend slema u karijeri, a onda je na konferenciji za medije doživio jedan neprijatan i nevjerovatan momenat.

Radoznali novinar je postavio Đokoviću jedno od najgorih mogućih pitanja koje je u zadnje vrijeme Srbin mogao dobiti.

– Kako je bilo za vas da budete neka vrsta lošeg momka koji juri Rodžera Federera i Rafu Nadala evo sve ove godine? – glasilo je pitanje koje je začudilo sve, pa i američkog novinara Bena Rotenberga, poznatog po tome što često provocira upravo Novaka.
Đoković nije nasjeo na ovu provokaciju i očigledno začuđen, odgovorio je u svom posebnom stilu.

– Ne smatram sebe za lošeg momka, mislim, to je Vaše mišljenje – odgovorio je Đoković i zapušio nepristojnom novinaru usta za sva vremena.

Moramo podsjetiti da je Novak Đoković igrao četvrtfinale Vimbldona protiv Martona Fučoviča i opet ima problem sa proklizavanjem. Mnogo problema ima prvi teniser sa vimbldonskom travom i već je pričao o uslovima tamo u Londonu. Opet je imao problem, a posebno je bilo dramatično u jednom trenutku. Novak je završio na zemlji, svi su zanijemili na trenutak, sudija ga je upitao da li je dobro, ali je na svu sreću sve prošlo bez većih problema i Novak je nastavio ovaj meč.