Viktorija Prajks američka televizijska novinarka ne tako davno otkrila je da ima tumor na štitnoj žlijezdi, a do ovog saznanja je sasvim slučajno došla jer je jedna gledateljka gledala njenu emisiju, te je nazvala i rekla da je primjetila jednu izrazlinu na njenom vratu te upozorila da pod hitno to treba da provjeri.

 Ona je tokom posljednjih mjeseci radila više nego ikad, a o tom periodu je rekla : “Kao novinarka sam imala puno posla otkako je počela pandemija. Smjene kojima nije bilo kraja, a događaja za izvještavanje nikad više. Morala sam da se prilagodim radu na daljinu i preuzmem ulogu istraživačkog novinarstva. Pratili smo najvažniju zdravstvenu priču vijeka, ali sopstveno zdravlje mi je bilo zadnje na pameti. Sve dok nisam prošle sedmice dobila mail od jedne gledateljke koja je na mom vratu primjetila izraslinu. Napisala je da ju je ista podjsetila na nešto slično što je ona imala. U njenom slučaju je bila riječ o karcinomu !”

 Nakon toga Viktorija je brzo posjetila ljekara i ispostvilo se da je nažalost zaista bolesna, te joj je brzo zakazana i operacija. Doktori su joj rekla da se kancer širi ali ne previše, te da se nadaju da ce to biti jedina operacija.