U današnjem članku vam donosimo jednu ispovijest , mlade djevojke koja je odlučila da dijete od sestre upiše na sebe kao da je njeno dijete , jer joj je setra bila maloljetna , pa su njihovi roditelji odlučili da je tako najbolje.

 

Moja mlađa sestra je ostala trudna kada je imala samo 14 godina. Trudnoću je skrivala od porodice sve dok joj stomak nije vidno počeo da raste , a tada je već bila u petom mjesecu , i abortus nije dolazio u obzir . Kada su roditelji saznali za njenu trudnoću , odlučili su da mama , sestra i ja odemo u Bosnu , i da se ona tamo porodi , a do tada smo živjele u Švicarskoj , ali nismo imale stalne papire.

Iznajmili smo kuću na jednoj planini , i tu smo provele tri mjeseca , dok se sestra nije porodila. Kada je rodila bebu , mama je nakon petnaest dana otišla u Općinski registar i bebu upisala na mene. Tada sam imala 21 godinu. Sve je dobro prošlo. Nakon povratka u Švicarsku , kao samohrana majka dobila sam svu socijalnu pomoć. Sin moje sestre donio mi je mnogo više nego sam mogla zamisliti. Sada imam 27 godina , i na temelju različitih socijalnih davanja , primila sam više nego što bi u Bosni zaradila , radeći cieli mjesec za bijednu platu.