Nenad Čanak koji je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine je brutalno izvrijeđao i opsovao predsjednika SRS Vojislava Šešelja i izazvao ga na dvoboj i to sa pištoljima.

Njegovi jutrašnji ispadi su uslijedili nakon gostovanja Šešelja u sinoćnjoj emisiji Ćirilica u toku koje je izbila žestoka svađa sa liderom LDP-a Čedomirom Jovanovićem, koji je upravo zbog toga napustio studio.

Čanak je ovog puta ispričao kako je Šešelj kada su se našli oči u oči stavio bodigarda pa kazao da će mu kopulirati sa majkom, poslije čega je počeo da prijeti i da viče.

“E pa Vojislave Šešelju svinjo jedna zločinče najobičniji, čekam te gdje hoćeš i kad hoćeš sa pištoljem ponesi tvoj koji si potezao na studente da te vidim da riješimo to jednom zauvijek”, bjesno je rekao Čanak u studiju Jutarnjeg programa na televiziji Happy kod Milomira Marića.

Prije toga, voditelj je pokušao da izmami reakciju lidera LSV pričajući o Šepeljevim akademskim uspjesima. Na opasku da je Šešelj doktorirao kao najbolji u Jugoslaviji Čanak je samo nastavio sa napadima.

“Kako je on doktorirao? Zato što je trebalo iz neke selendre da izvuku nekoga ko će da bude doktor nauka da komunisti pokažu kako su vertikalni proboji mogući. eto to je Šešeljev doktorat. Šta me tu maltretiraju sa tim Šešeljevim doktoratom. šta to on zna?”, bjesnio je Čanak.

Marić je i poslije toga nastavio da ga podbada pitanjem da li je Šešelj pametniji od njega pa je Čanak još oštrije na to odgovorio:

“On je zvjer koja je zbog svojih sek sualnih frustracija, zbog toga što je poludio došao da se sprda sa ovom zemljom i sa ovim narodom.”