U bivšoj državi je postojala razvijena kinematografija a neki od filmova koji su snimljeni prije skoro pedeset godina se danas smatraju kultnim a jedan od njih je svakako Ko to tamo peva u kojem je debitovao dječak Nenad Kostić koji je bio dio dueta koji je otpjevao dobro poznatu pjesmu iz filma, Za Beograd.

Tada je Nenad imao samo 11 godina i upoznao je sve glumačke legende jugoslovenskog filma poput Dragana Nikolića, Nede Arnerić, Pavla Vujisića, Aleksandra Berčeka, Slavka Štimca i druge. To je bila njegova jedina uloga a kada je imao oko dvadeset godina početkom devedesetih godina Nenad je postao DJ. Njegovo sljedeće zanimanje je bilo policajaca a nakon toga je vozio gradski autobus.

On je za medije ispričao kako je došlo do njegovog pojavljivanja u filmu i rekao je da ga je njegov stric Miodrag koji u sceni s pjesmom svira harmoniku pozvao da ide sa njim na snimanje koje je bilo u Deliblatskim peščarama. Miodrag je objasnio Nenadu da ga je njegov drug iz vojske Slobodan Šijan koji je ovaj film režirao i to kao svoj diplomski rad pozvao da mu pomogne i njih dvojica su otišli na probu i nastala je legendarna scena.

Interesantno je da Nenad nije znao da svira drombulje pa je u toj sceni korišten pjelbek a za ulogu koju je odigrao dobio je oko 1,5 miliona tadašnjih jugoslovenskih dinara a to je bilo pola cijene novog fiće. Nenad je ispričao i kako je u jednoj sceni Bata Živojinović trebao da ga ošamari i to je moralo izgledati stvarno ali kada ga je udario njemu je od bola zazvonilo u ušima i počeo je da plače i pobjegao je sa snimanja. Ostatak pročitajte ovdje.