Emisija Zvezda Granda je, kako smo svi upoznati, najgledanija i najpoznatija muzička emisija.

Ova sezona sada traje najviše do sada, a sve to zbog korona virusa koji je pogodio cijeli svijet.

Posljednja emisija četvrtfinala, koja se emitovala sinoć, donijela je veliko uzbuđenje i napetost kako za takmičare, tako i za sve gledaoce, s obzirom da je od dvadeset kandidata u polufinalu bilo mjesta samo za 11 najboljih.

U posljednjem momentu čelnik Grand produkcije, Saša Popović, je donio odluku da u polufinale ide čak 13 takmičara, što znači da ćemo u četvrtak 24. juna kada se i emituje polufinale, gledati okršaj čak 26 polufinalista.

Direktno u polufinale su otišli makedonka Marija Gruevska, Bosanac Mahir Mulalić, braća Kazić koji su u početku imali za mentora Šerifa Konjevića, međutim, kako je on odustao od takmičenja, preuzeo ih je saša Popović, Isak Šabanović Crnogorac koji je prodrmao cijelu sezonu i vrlo brzo je došao na vrh kao favorit i mogući pobjednik ove sezone, Muharem Hadrović i na kraju Ivana Dimkovski.

Poslije baraža Saša Popović je u polufinale poslao: Ivanu Bogićević, Filipa Jovanovića, Tamaru Selimović, Mustafu Mehića, Zoranu Mićanović, Aleksandra Ljubičića i Mitea Stoilkova.

Ono što je sigurno jeste da će ovo biti najteža sezona ikada i da će na kraju teško odlučiti ko će biti jedan pobjednik. Međutim, ono što je najbolje od svega jeste da je direktor Saša Popović spremio deset pjesama za deset takmičara, a tu praksu nije primjenjivao nikada do sada. To samo pokazuje koliko su svi kandidati dobri.