Otkako se prije manje od mjesec dana završila sezona Zvezda Granda, dosta se priča o tome kako će izgledati sljedeća sezona, a sada su se navodno pojavile određene spekulacije koje suvezane za ulogu Saše Popovića u žiriju.

Kako se navodi, novi vlasnici su postavili Aleksandra Milića Milija da bude direktor, što se starim članovima žirija navode ne dopada od samog starta, a kako se šuška, Mili bi najviše volio da izbaci Popovića iz cijelog tog projekta.

Prema pisanju Scandala, budući da je Saša idejni tvorac takmičnje Zvezda Granda on je patentirao šou, vrlo je uticajan, član je Upravnog odbora u Grandu i njegova riječ se itekako cijeni i uvažava, pa ne čudi što bi Mili, navodno, volio da ga izbaci iz igre kako bi on mogao da dominira ovim takmičenjem.

– Priča se da bi Mili volio da se Popović u potpunosti povuče, te da njemu pripadnu sva njegova zaduženja. Navodno vjeruje da bi tako stekao preko noći ugled koji Saša već godinama ima. Za to su, navodno, saznali i ostali članovi žirija i svi su uz Popovića, a najviše Marija Šerifović što je nekako i očekivano – tvrdi izvor pomenutog lista i dodaje:

– S druge strane, priča se da je Mili u stvari sretan što je Saša tu, a zna da “Zvezde Granda” ne bi bile iste kada bi se Sale povukao iz Zvezda Granda. E sad, šta je istina i šta će se desiti u budućnosti, ostaje nam samo da vidimo.