Vjerujemo da ste do sada jako puno puta slušali slične priče, kada je neka osoba se žalila kako joj je ukradena beba u samom porodilištu. Takve žene su od strane društva proglašavane ludima, sbe se pripisivalo post porođajnom šoku i tako su djeca nestajala. To je uglavnom javna tajna i svi pričaju o tome po kuloarima, samo niko se ne usudi da javno iznese neke činjenice. 

Decenijama ovaj problem pogađa ne samo Srbiju, nego i cijeli Balkan, a mi vam u nastavku donosimo slučaj od Sare Gojić, koja danas ima 23 godine, i ona uporno posljednjih par godina traga za svojom rođenom sestrom, za koju tvrdi i za koju je ubjeđena da je ukradena iz samog porodilišta. 

Sara je rođena u Doboju u Bosni i Hercegovini, a njena majka se porodila u Beogradu 1995 godine, a same stvari koje su se dešavale prilikom samog poroda, navode na sumnju nje i njene kompletne porodice da je njena sestra oteta. Sve se desilo u bolnici “Narodni front”, a kada je majka zatražila da vidi svoju bebu nakon poroda, doktori i sestre su rekle da će to moći uraditi sutra. Međutim, sutra su došli i rekli da je njena beba preminula. Majka je briznula u plač, a oni su se pravdali govoreći, da bi bio veliki šok za nju da su joj odmah to rekli. 

Rekli su im da će dobiti obdukcijski nalaz, kojeg su na adresu dobili tek poslije 6 mjeseci. Na njemu nema niti pečata, a urađen je na običnoj kucaćoj mašini. Da li ste vi čuli za neki sličan slučaj?