Sara je Amerikanka , koja je ujedno i žena, supruga i majka. Zbog previše obaveza oko kuće , muža i djece , Sara jednostavno nije imala vremena da se posveti svojoj dugoj kosi. Inače Sara je osoba , koja je vrlo rano osijedila , pa je morala redovno da se farba. Pošto je bila isuviše zauzeta odlučila je da se više ne farba , nego da pusti svoju prirodnu sijedu kosu da raste.

Prije se Sara stidjela svoje sijede kose , čak je nekoliko sati pred porođaj koristila sprej kako bi prekrila sijede i osvježila svoju tada crnu kosu. Danas ističe kako joj je to smiješno , što je dozvolila sebi da postane rob farbe , i što jednostavno nije bila zadovoljna svojim prirodnim izgledom.

Sara ističe da joj je život s djecom postao važniji od farbanja kose i svega ostaloga. Tako da je odlučila da svoju kosu nikada više ne farba , nego da pusti da bude prirodno sijeda. U svemu tome Sara je imala ogromnu podršku svog supruga Hana.

Dodala je još , da su je nogi uvjeravali kako će sa sijedom kosom da izgleda kao vještica , ali se Sara nije osvrćala na te komentare. Poslušala je sebe i svoja osjećanja i nije pogriješila. Njena sijeda kosa , samo je još više istakla njenu ljepotu.