Svi uvijek razmišljamo kako da svoj život poboljšamo i da prestanemo biti nesretni. Činjenica je da svijet nije posve lijepo mjesto i što prije se to prihvati, lakše je naći te neke ljepote koje zaista postoje. Jedan ruski filozof i psihoterapeut po imenu Valerij Sineljnikov je jedan od onih koji dijele savjete u koje se ljudi kunu.

Ovaj čovjek je posvetio svoju karijeru i život ljudima koji nisu sretni kako bi im dao neke savjete. a njegovo osnovno polazište je da treba biti kao dijete uprkos godinama. Važno je da budete što jednostavniji i imati što bolje i čišće namjere kako on kaže. Sineljnikov je toliko poznat širom svijeta i svi objavljuju njegove citate i slike i stalno dijele te njegove svete savjete kako bi drugima pomogli da se pronađu. Otkrio je da treba biti što bliži svom djetinjstvu i dječijoj percepciji jer mnogi odrasli misle da je svijet ograničeno i dosadno mjesto.

Preporučuje i stvari poput lijepih riječi i misli kao i način na koji mogu pomoći djeci kao i sebi i svojim voljenim. Zagovara da probamo odbaciti sujetu na svaki mogući način pa čak i da poradimo na svom ponašanju i razmišljanju kako bismo promjenili ono što nam ne godi.

Dodao je i da moramo razumjeti da nije potrebno da sami sebe osuđujemo jer to svako drugi već radi, naše je samo da se usmjerimo ka svom napretku i guramo dalje. Ovaj je filozof očarao cijeli svijet a mi ćemo s vama podijeliti njegovih 10 savjeta koje možete čitati ovdje.