Bil Gejts je svakako jedna od najzanimljivijih ličnosti u cijelom svijetu. Milijarder-i čudak u isto vrijeme koji uvijek nastoji da bude u centru pažnje, i da svojim nekim izjavama jednostavno šokira cijeli svijet, na ovaj ili onaj način. Podsjećamo, on je svoje bogatstvo zaradio još prije 3 decenije na softverima za računare, a kasnije je u svome labu izmislio virus, pa anti virus, i eto ti miliona na računu. 

Jako brzo je sa tim sistemom zaradio prvu milijardu, a sve ostalo poslije toga je svakako istorija koju jako dobro znamo, i znamo ko stoji iza cijele ove priče. Nakon toga iz hira je zajedno sa svojom ljepšom polovinom izgradio pravu imperiju sa fondacijama, koje su se bavile siromašnim zemljama, i gladnom djecom, i tu je svakako zarađivao velike poene. 

Kada je krenula pandemija korona virusa, on je prvi počeo sa pričama kako se odmah treba napraviti prava vakcina, koja će pomoći cijelom svijetu da izaže na kraj sa covidom 19, ali se tu ipak malo preračunao, jer smo već ušli u drugu godinu kako korona virus vlada cijelim svijetom. Da bi dokazao da je vakcina itekako dobra stvar, on se sam tak oprije par dana i vakcinisao, i slikao se na svom profilu uz jedan veliki osmjeh. 

Gazeta Viborca poljski dnevni list je tako prije par dana uradio veliki intervju sa njim, a kako je naveo sam Bil Gejts, ako proces vakcinisanja bude proticao u pravom obliku, kraj cijele pandemije sa korona virusom bi se trebao završiti do kraja 2022 godine. Vjerujete li mu vi?