Jedan anonimni muškarac je podijelio prošle godine svoju ispovjest u kojoj je otkrio da, uprkos tome što ima divnu porodicu, prva ljubav ipak zaborava nema.

Naime, on se kroz razgovor sa svojom suprugom i njen prijedlog da posjete Novi Sad, u svojim mislima vratio pravo u tinejdžerske dane.

– Za koji dan slavim devet godina braka sa prelijepom ženom. Imamo i sina malog i Dušan se zove. Dogovorili se da odemo negdje van države na nekoliko dana. Izabere Novi Sad, kaže omiljeni joj grad iz mladosti. Presjeklo me nešto u tom momentu – napisao je on i nakon toga objasnio porijeklo svojih osjećanja:

– Nisam bio tamo otkad sam nju išao da vidim i dan danas se sjećam svega. Mislio sam da je sjećanje nestalo sa godinama, ali evo, izgleda da nije, a i kako da zaboravim djevojku koju sam volio. Prvu. Imali smo po 17 godina i velike snove, djelili smo te snove samo u priči, znali smo da oni neće ići zajedno. Ne žalim stvarno, žena mi je divna osoba, samo evo sada kada se spomenuo njen grad, sjetio sam se svoje srodne duše. Sjetio sam se nje, drugačije – prisjetio se on pa je dodao:

-Koliko god da volim svoju izabranicu, ne mogu da griješim dušu i da kažem da nikada nisam pomislio kako bi bilo da si ti (misleći na svoju prvu ljubav) na njenom mjestu, pa kako da mi bude sa djevojkom u koju sam prvi put bio zaljubljen. Ali izgleda da je sudbina htjela drugačije, mada ne krivim sudbinu, moralo je tako. Valjda nismo znali šta gubimo,  daljina – zaključio je.