Prirodni lijekovi su veoma korisni i mogu vam pomoći u liječenju raznih bolesti. O istim , smo više puta govorili u našim člancima , a ono što trebate znati jeste da uz primjenu prirodnih , ali i klasičnih lijekova trebate da se zdravo hranite.

 

Ne vrijedi ni terapija , ako ćete se nezdravo hraniti. Kada je riječ o srcu , vodite računa o kilaži , jer s kilažom dolaze brojni problemi. Osobe koje su gojazne imaju veću šansu da prije svoje 30.godine dobiju srčani udar. Hranite se zdravo i budite fizički aktivni.

Gledajte da svaki dan prošetate , ne kažemo da trebate raditi neku tešku fizičku aktivnost. Smanjite unos soli i masti , jer njihov veći unos dovodi do povećanja pritiska , začepljenih krvnih sudova , a tako i do srčanog udara. Ovdje ćemo vam pokazati prirodni lijek , koji je dobar za srce , a ojačat će vaš imunitet , i očistiti krvne sudove.

 

Potrebno vam je sok od đumbira , pire od bijelog luka , sok od limuna , dvije kašike meda prirodnog , jabukovo sirće. Sve sastojke osim meda i limuna pomiješati i kuhati na laganoj vatri pola sata. Napitak držati u staklenoj posudi na tamnom mjestu. Pijte po jednu supenu kašiku svako jutro na prazan stomak , i jednu navečer prije nego večerate.