Jedna od najpoznatijih pjevačica u regiji je Lepa Brena koja je harala estradnom scenom u bivšoj državi i koju su narodne mase naprosto obožavale u tolikoj mjeri da se to smatralo i svojevrsnim fenomenom. Iza nje su decenije uspješne karijere a pjevačica je i danas aktivna i ima nastupe.

Poznato je da je ona preko trideset godina u braku sa Bobom Živojinovićem koji je u vrijeme kada su se upoznali bio najbolji srpski teniser i pravi šmeker. Njihov brak je skladan i zajedno imaju i dva sina dok Bobin sin iz prvog braka Filip, je također dio porodice i malo ko je znao da mu Brena nije biološka majka.

Tokom karijere ona je zgrnula veliko bogatstvo a pravila je i pametne poslovne poteze kao što je osnivanje Grand produkcije sa Sašom Popovićem što im je donijelo veliku zaradu. I Boba je imao predstavništvo za prodaju automobila i novac im je priticao sa svih strana. Zato nije ni čudo što njihova porodica ima jako vrijedne nekretnine a nedavno se veliko interesovanje u javnosti pojavilo za jahtu koju su kupili a za koju su iskeširali šest miliona eura.

Pjevačica nije krila da su poostali vlasnici jahte i nekoliko puta je sa oduševljenjem pričala o njoj i rekla je kako ona ima šest spavaćih soba a sada su po prvi put odlučili da pokažu kako izgleda njena unutrašnjost. Naime porodična prijateljica Mirjana Antonović je na svom profilu na društvenoj mreži fejsbuk objavila fotke unutrašnjosti jahte i može se vidjeti da je dnevni boravak prostran i da u njemu dominira veliki televizor. Ono što privlači pažnju je novčanik koji se nalazi na stoju i koji je pun eura.