Ona je mnogo uspješna u svom poslu, uspješna nutricionistica, kuharica i autorica uspješnih knjiga o prehrani otkrila je tajnu kako jesti kako biste navečer zaspali. Vrijedan savjet za sve koji pate od nesanice toliko je jednostavan da ga svatko može primijeniti!

Christine Bailey kako je ime ovoj čuvenoj ženi, rekla je da je tajna kada jedete prije spavanja, koliko točno sati prođe između obroka i odlaska u krevet, kao i da postoji trik u jednoj hrani koju trebate jesti prije spavanja.

Ona je rekla kako mnogim klijentima odnosno pacijentima preporučuje sistem koji se zove vremenski ograničen unos hrane. Recimo da su večerali što ranije, recimo do sedam sati. Probavni sustav treba se smiriti, a to će trajati tri do četiri sata. A onda možemo ići spavati. Ali nemaju svi ljudi isti probavni sustav i neki će opet biti gladni prije spavanja, rekla je.

Ona takvim osobama, koje vjerojatno imaju brži metabolizam, savjetuje da pojedu jednu određenu hranu sat vremena prije spavanja.

Potom je rekla kako je preporučila da se pojede orašastih plodova sat vremena prije spavanja. Ne cijela porcija, već šaka, to je samo međuobrok. Želudac će nešto prokuhati, a šećer u krvi će se stabilizirati i lakše ćemo zaspati, rekla je Bailey.

Posebno je savjetovala bademe koji sadrže magnezij, sastojak važan za kvalitetan san.

Šta vi mislite o svemu ovome, da li vi imate probleme sa ovim ili nemate, da li biste nam mogli nešto reći?