Neobičan slučaj se desio u Indiji kada je Mutijala Gadaja u maju mjesecu sahranio svoju suprugu Girijame koja je imala 70 godina i koja je kako mu je javljeno preminula u bolnici u Andra Pradešu od posljedica zaraze korona virusom.

On se u velikoj tuzi oprostio od svoje supruge a dvije sedmice nakon sahrane joj je održao i pomen. Međutim sljedećeg dana je cijela porodica doživjela najveći šok u životu kada se na vratima kuće pojavila upravo Girijame koja je bila živa i zdrava. Naime ona je primljena u kovid bolnicu a kako posjete nisu dozvoljene njen suprug se raspitivao kod medicinskog osoblja o njenom stanju.

Jednog dana su mu rekli da se ono pogršalo i da je preminula a on je u mrtvačnici preuzeo umotano tijelo da bi suprugu sahranio u njihovom selu. Nije mu ni palo na pamet da odmotava platno jer se bojao zaraze a i vjerovao je osoblju bolnice. Što je još gore samo nekoliko dana kasnije ovom nesretnom čovjeku su javili da je i njegov sin Rameš preminuo od kovda u bolnici Kamam.

Cijela porodica je bila obaviejna tugom zbog gubitka dva člana i odlučili su da majci i sinu održe zajednički pomen što su i uradili. Dan kasnije na vratima kuće se poajvila Girijame koja je bila jako ljuta na svog muža jer nije dolazio da je obilazi a nije ni došao po nju kada su je otpustili iz bolnice. Nakon što su joj objasnili šta se desilo ona nije mogla da vjeruje a svi su se pitali koga su sahranili umjesto nje.