Na beogradskom groblju Lešće , građani Srbije , jučer su se oprostili i od 10.žrtve masakra koji se dogodio u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Naime djevojčica (14) , je preminula nakon 12 dana borbe za život , a tragedija koja se dogodila 3 maja ostat će nezapamćena u historiji rbije , školstva i prosvjete.

 

 

Djevojčica inicijala A.A. je ranjena kada je njen prijatelj Kosta Kecmanović , došao u školu naoružan i pri tome počeo da ubija učenike , kao i radnika obezbjeđenja, kojeg su djeca mnogo voljela. Nakon što je prevezena u bonicu u teškom stanju , jer je imala povrede glave i pri tome izazvalo oštećenje mozga , djevojčica je preminula , nakon što se 12 dana borila za život.

 

 

Sahranjena je jučer , a u 16:50 Patrijarh Porfirije služio je opelo. Na groblju je bilo preko 150 ljudi . Nesretna djevojčica je preminula u UDK “Tiršova” , a ljekari su se nadljudski borili kako bi spasili njen život , međutim , djevjčica je podlegla povredama. Dječak Kosta Kecmanović koji je počinio zločin trenutno se nalazi u psihijatrijskoj klinici , na odjelu za djecu i omladinu. Nije poznato koliko će se tu zadržati , stručnjak ljekara , psihologa će odlučiti o njegovom daljem liječenju. Njegov otac je uhapšen , a majka i sestra su iz sigurnosnih razloga sklonjene na lokaciju koja nije poznata javnosti . Kako doznajemo od radnika koji rade na pshijatrijskoj klinici , dječak još niednom nije pokazao da se kaje za zločin koji je počinio , što dalje navodi kako on nie ni svjestan ozbiljnosti situacije u kojoj se našao .  Cijela Srbija , kao i porodice žrtava duboko su povrijeđeni ovim činom , i bit će potrebno mnogo vremena da se oporave .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here