U propčlom mjesecu se napunilo 2 godine kako nas je napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je podsjećamo poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u Njemačkoj. Podsjećamo, on je to nedjeljno jutro krenuo sa svojim klavijaturistom i kumom nazad kući sa autom, a trebao je avionom, ali je bio mestrpljiv, i to je sudbina koja ga je koštala na kraju života. 

Cijeli Balkan je tog 14 februara bio zavijen u crno, a na njegovoj sahrani je tog utorka bilo prisutno preko 10.000 ljudi, što je samo pokazalo kakva je on veličina zapravo i bio . Imovina je jako brzo podijeljena, a njegova supruga Goca je tada pokazala svoje sebično lice kada je odbila njegovog vanbračnog sina Roberta, jer je mislila da želi dio njegovog nasljedstva. 

On se ovih dana ponovo javio sa svojim advokatom, jer želi da ospori njen testament koji je ona prepravila i sve što je Šaban stekao za života prepisano je zapravo na nju. Njeno troje djece je dobilo po stan, tako da je vikendica u kojoj se najviše odmarao pripala njegovom malom unuku. Svi su u tom trenutku govorili o njegovoj vezi sa Cucom, poznatom pjevačicom sa kojom i dan danas ima malog vanbračnog sina. 

Ovih dana Srbijom puno kruži priča, kako je on imao i vanbračnog sina sa izvjesnom Anom, kojeg nikad ranije priznao. Marko je imao samo 28 godina kada je prošle godine izvršio samoubistvo.