Jučer smo imali članak o Ružici Jakšić, žena koja je prije par dana napunila 82 godine, i koja je jako cjenjena u beogradskim kulturnim krugovima. Žene je naprosto vole, jer je simbol ženskog stava, i sa njome jednostavno niije lako razgovarati. Žena koju smo navikli gledati u njenim TV emisijama u kojima se moglo svašta pametno za vidjeti. 

Ona je tako prije par dana gostovala na Pink televiziji, i za sve one koji je nisu znali u mladosti, ona je pokazala svoju sliku iz mladosti, i može se reći da je izgledala sjajno za svoje godine. Prava ljepotica, a kako je istakla, njena kćerka je preslikana ljepotica, baš kao što je i ona bila u njenim godinama. 

Većina ljudi je bilo mišljenja, da Ružica Jakšić nema šta puno da ponudi u ljubavi i da je trenutno sama, međutim, sve je iznenadila vijest da se Ružica Jakšić uskoro udaje. Njen izabranik je iz Italije, upoznali su se na jednom književnom druženju, i kako je navela totalno je izgubi oglavu za njom. Čak ju je i zaručio, a trebali su se vjenčati u Italiji, još u martu prošle godine. Bio je i spisak od 1.000 zvanica, ali je korona virus, apsolutno sve uništila. 

Njen izabranik je dosta mlađi od nje, dolazi iz Firence, a kako je rekla vidi oje njenu emisiju “Ljepota i moda”, te je definitivno ostao opčaran sa njenim izgledom. Kako je još izjavila, kao bračni poklon od njega će da dobije stan na Beogradu na vodi. Vaša mišljenja o Ružici Jakšić?