U dananjem članku dotaći ćemo se teme zdravlja , te vam donosimo novosti koje su vezane za određene namirnice koje možda ne biste trebali da konzumirate ako bolujete od sledećih bolesti. Naime , kako smo došli u doba kada više ni lekovi ne pomažu u lečenju određenih problema , dosta ljudi se okreće priroodnoj medicini , te pokušava na prirodan način da izleči neko stanje.

Međutim , mnogi ne znaju da ne možemo svi apsolutno sve konzumirati , te se trebaju poznavati osnove bolesti od koje bolujemo , pa određene namirnice treba izbjegavat . Poznato je da je sada vreme kada uspevaju neke od domaćih namirnica , kao što su mladi luk , paprike , paradajz , srijemoš ,te ostalo ukusno voće i povrće . Tim povodom se danas dotičemo mladog luka , koji iaako je jako zdrav , te se može koristiti na dosta načina , postoje osobe koji nakon konzumacije istog osete mučnine u stomaku duže vreme.

Irina Nefedova je poznata ruska nutricionistkinja, koja je nedavno dala sledeću izjavu:” Pored toga što sadrži vitamine i minerale, na primer, vitamin C, vitamine B grupe, vlakna, sadrži flavonoide, koji deluju kao antioksidanti, smanjuju upalne procese u organizmu, tako da je preporuuka za svakoga da ga konzumira. Za one koji ne znaju on najčešće deluje na kardiovaskularne probleme , dijabetes i onkološka oboljenja , također jako je dobar za poboljšanje imuniteta , ali i napominjemo da onaj ko ima gastritis i kiselinu u želucu da bi ga trebao izbegavati.