Ovdje se radi o jednom veoma jednostavnom testu ličnosti koji je prikazan ilustracijom kuća, a može da otkrije dosta toga o vama, ali i da vas suoči sa tim zbog koje osobine ne uspijevate da budete u potpunosti sretni.

Na kojem mjestu se nalazi taj kamen spoticanja kada je riječ o karijeri, uspjeku, emotivnim odnosima i porodici, saznat ćete odabirom kućice koja u vama budi najveću znatiželju, ali i koja vam se najviše sviđa.

Sada pogledajte dobro ilustraciju, a onda pročitajte šta odabrana kuća predstavlja i šta otkriva o vama u psihološkom smislu.

Kuća broj 1:
Ako ste odabrali prvu kuću vi ste nesumnjivo glava porodice, pa čak i ukoliko ste mlađi član, vaše mišljenje se itekako uvažava, a nerijetko je i presudno. Stvoreni ste da budete lider, a sposobnost za vođstvom vas ograničava da uživate u postpunosti, a nekada i previše odgovornosti uzimate na sebe. Zbog toga popustite nekada te stege koje vas sputavaju da udahnete život punim plućima i prenesite dio obaveza i odgovornosti na druge, niko vam neće to zamjeriti. Baš naprotiv. Ljudi ionako misle da ste zaboravili da se opustite i zabavite.

Kuća broj 2:
Vi ste mnogo senzitivni, empatija vam je na najvišem stepenu i to je ono što vas definište kao dobronamjernu i omiljenu osobu, ali ipak poenta života je da ga živimo, a previše brige može da bude sprega između vaših želja i navika kojima se vodite. Naučeni ste disciplini od djetinjstva, pa se tako nerijetko nalazite u inferiornoj ulozi.

Dosta toga ste u stanju da prešutite, ono vas tišti ne dijelite sa drugim i sami se borite sa svojim demonima. Ono što još uvijek niste osvjestili kod sebe je nevjerovatna snaga koju posjedujete i zahvaljujući kojoj biste mogli da pomjerite planine onda kada izađete iz zone komfora.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.