Neko će možda odmah da potegne za nekim hemijskim preparatima, ali dosta ljudi zaboravlja kako nam upravo ovakve procedure mogu da utiču na kvalitet podzemne vode.

Možete ubiti dvije muhe jednim udarcem uz pomoć ovog trika, odnosno možete prirodu zaštititi, da izbacite neprijatan miris iz svoje kuće.

Sastojci koji će vam biti potrebni su sljedeći:

– polovica čaše soka od limuna

– polovica čaše sode bikarbone

Ono što trebate poslije da uradite, to je da ugrijete limunov sok, nakon toga da u njega sodu bikarbonu dodate, kako bi se sve to rastvorilo. Polako činite to, pošto možete da dođe do određene reakcije u vidu pjenušanja, između soka i sode.

U odvoj polako sipajte ali prije toga dobro promiješajte. Otprilike nekih deset minuta sačekajte da se sve nečistoće upiju, poslije toga ćete mlazom vruće vode isprati to.

Neće ostati ni traga od neprijatnih mirisa, samo svježina ostaje.

možete da očistite odvode na taj način, a pri tome da otklonite sve neprijatne mirise. Možete i alkoholno sirće da koristite umjesto limunovog soka.

Nadamo se da će vam ovaj trik pomoći da se ubuduće rješavate neugodnih mirisa. Ostanite i dalje uz nas, pomozite i vašim prijateljima koji koriste društvene mreže, kako bi i oni mogli da se riješe ovog neugodnog problema.

Ukoliko vas još nešto zanima, vi nama uvijek možete da pišete, a mi ćemo se truditi da vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku, da vam damo odgovor na svako pitanje koje vas zanima. Ostanite i dalje uz nas, kao i svaki put do sad što ste