Sigurni smo da u današnje vrijeme svima trebaju kuhinjske krpe i znaju da nam budu od velike koristi za razne stvari. Ipak, s vremenom one mogu da prestanu izgledati lijepo i čisto pa postanu i sive sa mrljama koje je veoma teško ukloniti.

Ipak, na svu sreću možemo vam reći da postoji jedan trik od naših starih baka koji će efikasno da riješi taj problem, pa neke od njih znaju da budu skroz neobične kao što je zapravo obično jestivoo ulje koje se može koristiti kao sredstvo za izbjeljivanje.

Pored toga što vam ulje može nanijeti štetu, zajedno sa drugim komponentama u kombinaciji može da vam da reakciju koja je potrebna da vi vam krpa izgledala kao da je nova jer može da savršeno očisti prljavštinu i masnoću.

Ovo je zapravo najbrži način da očistite kuću i vama je za to potrebno jedan veliki lonac vode od 10 litara i dvije supene kašike suncokretovog ulja, te četiri supene kašike izbjeljivača i pola čaše bilo kojeg praška za veš, te prljave kuhinjske krpe.

Postupak je takav da je potrebno da zagrijete lonac vode kako bi on prokuhao i onda isključite šporet, te u vodu dodajte suncokretovo ulje, a onda i izbjeljivač i prašak za veš.

Sve te sastojke ćete pomiješati zajedno pa u rastvor ćete onda da ubacite krpe i poklopite vaš lonac, te pustite da se ta voda ohladi. Poslije toga je ostalo samo da izvadite i isperete krpe, dok će da bude još bolje ako ih budete potopili u čistu vodu i ostavili da stoji par sati.