U posljednjih godinu dana najpoznatija voditeljka u Srbiji je Jovana Jeremić koja je postala popularna zahvaljujući svojim izjavama koje su uvijek znale da uzburkaju javnost u Srbiji. Ona je žena koja nema dlake na jeuziku i koja uvijek kaže ono što misli bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne.

Takođe je puna samopouzdanja što se može vidjeti na svakom njenom nastupu i obraćanju medijima. Jovana je pet godina radila kao voditeljka jutarnjeg programa na TV Hepi a kada je iznenada dala otkaz svi mediji u državi su špekulisali koji je razlog mada je i sama objasnila da je zbog posla zapostavljala svoju trogodišnju kćerkicu.

Nakon što je napravila pauzu od dva mjeseca ona je prihvatila ponudu Željka Mitrovića i sada radi na njegovoj Pink televiziji i tu također vodi jutarnji. Posljednjih nekoliko dana se u medijima špekuisalo da se Jovana razvodi jer je na društvenim mrežama izbacila muževo prezime i ostavila samo svoje djevojačko a sada je i sama voditeljka potvrdila da ona i njen suprug Vojislav Milošević ne žive zajedno.

Jovana je rekla da su se njih dvoje dogovorili da obavijeste javnost da su odlučili da se razvedu nakon 4 godine braka te da već neko vrijeme žive na različitim adresama. Dodala je i da su i dalje u odličnim odnosima te da im je na prvom mjestu dobrobit njihove kćerke Lee. Njih dvoje su izdali i zajedničko saopštenje u kojem su zamolili medije i javnost da poštuju njihovu privatnost jer je i bez senzacionalizma procedura razvoda neprijatna i bolna.