Ovaj mjesec je itekako žalostan za srpsku estradu, jer se 14 februara napunilo pune dvije godine kako nas je napustio legendarni pjevač Šaban Šaulić. To je bio veliki udarac za cijelu estradu, i jako teško će se ponoviti pjevač koji je i blizu velikog Šabana Šaulića. Podsjećamo, sve se desilo jedne nedjelje, na izlazu iz njemačkog grada Bilefeld, gdje se i desila saobraćajna nesreća.

Jer, kao što se sjećate Šaban Šaulić je trebao ići u Beograd avionskom linijom, ali jednostavno nije imao živaca da čeka, sjeo je u auto sa svojim muzičarem i vjenčanim kumom, i krenuo put Beograda. Nisu imali sreće, jer se u njih velikom brzinom zakucao jedan automobil, koji je odmah na licu mjesta usmrtio Šabana Šaulića i njegovog muzičara, dok je njegov kum prošao sa teškim povredama. 

Na njegovoj sahrani je bilo preko 10.000 ljudi, a nama ostaju njegove pjesme koje će nas sjećati na pjevača koji će se teško roditi u skorijoj budućnosti. Več tada je Goca Šaulić pokazala svoje lice kada je bilo riječi o Šabanovom nasljedstvu, ali je on još za života napravio testament, gdje je rasporedio svoje nasljedstvo na pravilne dijelove. 

Sada se opet javio i Robert Šaulić, koji je unajmio advokata i on jednostavno želi svoj dio nasljedstva. Nekoliko puta se održala ostavinska rasprava, ali bezuspješno, jer se nisu mogli usaglasiti oko Šabanove ostavštine. Ono što je problem je to, da je Šaban milionsku imovinu preveo na Gocino ime, i sada Robert pokušava sa advokatom da ustanovi da je samo Šaban zarađivao u porodici.