Jelena Karleuša je neko ko uvijek umije da izazove rat i pravi skandal i to samo u onim situacijama kada njoj zatreba. Vrlo dobro zna da da pogodi termin kada joj padne popularnost da jednostavno “zategne” sa nekom temom, i onda preko noći jednostavno cijeli Balkan priča ni o kome drugom do o Jeleni Karleuši. 

Više nije u fazonu razvoda od Duška Tošića, nego se posvetila više Zvezdama granda, gdje je u svom fazonu bila aktivna u proteklih mjesec dana. Ušla je u veliku dramu sa Vnjom Knežević, mladom takmičarkom koju je na osnovu samo jednog storija odlučila da diskvalifikuje i to preko Insta storija. Svi su se obrušili na nju, a ona jako dobro zna da je sa ovim aktom skrenula svjetla pozornice na sebe. 

Sada je i na Vaskrs odlučila da protrese cijeli Balkan, bez obzira na to što je ovo najsretniji i najradosniji pravoslavni praznik u godini. Ona je tako odlučila da ofarba jaja na koja je stavila cirkone, a držala ih je u kartonskoj kutiji,a javnost cjelokupna se obrušila na nju zbog ovakvog poteza. Vjerovali ili ne, ona je jaja ukrasila sa Luj Viton cirkonima, a na nekijma od njih je stavila i svoje inicijale. 

Dobila je jako puno komentara na to, što je ovakva ukrašena jaja stavila u kartonsku kutiju, pa je na storiju napisala da je kartonska kutija da bi se samo napravio kontrast. Hvala vam što se brinete bogobojažljivi vjernici…”