I ovaj vikend započinjemo sa jednom zanimljivom , ali ujedno i tužnom i potresnom pričom , koja nam dolazi iz Srbije. Naime , mi uopšte nisu svesni kakve stvari krije prirod , kao i da u svakom trenutku možemo da pronađemo nešto što nam ne bi nikada palo na pamet da se negde krije , kao i dosta stvari koje kriju veliku misteriju iza sebe.

Posebna pažnja je upućena na mesta u kojima su se nekada vodile bitke i ratovi , pa se nakon mnogo godina mogu naći i neke stvari iz tih vrmena , nažalost nije nepoznato da se pronađu u posmrtni ostatci. Tema kojoj ćemo da posvetimo vreme jeste granični prela gostun , na kojem su nedavno izvršeni neki poslovi , a onda se prilikom radova pomoću bagera čistio jedan kanal, u kojem je pronađeno nešto sablasno i veoma misteriozno.

Dakle došlo je do toga da su radnci prilikom obavljanja poslova pronašli jednu staru nekropolu , a koja dati još iz srednjeg veka. Oni koji su je prvu radili analizu kostiju kao i predmeta iz tog perioda, nimalo nisu saznali lijepe vijest na prvu loptu. Dakle, oni su naišli na jednu hrpu kostiju, koja su svuda bila razbacana, a stručnjaci su naknadno ustanovili da se radi o djeci starosti između 10 i 12 godina. Nakon toga radnicima su se pridružili i stručnjaci iz Prijepolja, koji su pronašli još kostiju, ali ovaj puta od starijih osoba, te su svi detalji i kosti premješteni u muzej u Prijepolje na dajnje vještačenje.