I danas smo za vas spremili jedan super savjet, a pošto nam dolazi jako lijepo vrijeme, vrijeme kada kreću radovi po baštama, onda je jako dobro znati neke stvari da vaš sav trud ne ode do vraga i niz vodu. Zna se vrlo dobro da žene i ljudi koji se bave sa baštovanstvom, definitivno imaju glavobolju od divljih životinja, srna, puževa i ostalih štetočina po njihovo voće i povrće. 

Prije nego što krenete sa baštom, a pogotovo ako ste novi u svemu tome, onda je jako dobro da znate sljedeću stvar, a to je kako se zaštititi od puževa koji su prava napast za vaše povrće prije svega. Kada ogladne, definitivno nisu svoji, a najviše vole da grickaju listove i stabla od biljki, i onda je unište zauvijek, i vaš je trud definitivno otišao do vraga. 

Oni su pravi terminatori na primjer za zelenu salatu koja se baš sada sadi, i unište je do samoga kraja, a obožavaju također i bosiljak, kao i ostalo povrće, Ono što puževi iz nekoga razloga i više nego obožavaju jeste kukuruzno brašno, slobodno ostavite otvorenu teglu sa brašnom i ujutro ćete naći punu teglu pužeba na jednom mjestu. Takođerm jako čudno je to da puževi isto tAKO VOLE pivo. Sipajte u plitki tanjir malo piva, i oni će se također okupiti oko samoga tanjira. 

Ako želite zaštititi vašu baštu, napravite malu ogradu od ljuske od jaja i taloga kafe, oni se užasavaju ovoga, tako da će vaše biljke biti i više nego sigurne od puževa.