U cijelom svijetu svaki dan ljudi nestaju i u većini slučajeva se nikada ne pronađu. Iako neki od njih odluče da krenu sa svojim živootm iz početka ipak većina njih bude ili oteta ili ubijena i za njihovu sudbinu se skoro nikada ne sazna.

Međutim američka policija je sada na tragu da riješi jedan od najstarijih tzv. hladnih slučajeva a radi se o nestanku Kjala Klinkskelsa koji je nestao u januaru 1976. godiine. On je u to vrijeme bio student i imao je samo 23 godine kada je iz Džordžije u kojoj je odrastao i u kojoj su živjeli njegovi roditelji krenuo svojim autom na fakultet u Alabami na koji nikada nije stigao.

Odmah je policija provela istragu, ispumpavali su i jezera koja se nalaze na putu kojim je trebao proći ali mu nije bilo ni traga ni glasa. Tokom 45 godina su se pojavljivale različite teorije javljali su se razni svjedoci a bilo je i puno lažnih prijava pa je zbog jedne takve koja je policiju odvela na skroz pogrešan trag on završio i u zatvoru.

Dok god su bili živi roditelji nestalog mladića su se nadali da će on biti pronađen ali taj dan nikada nisu dočekali. Najzad 7. decembra policija je dobila trag koji je dugo čekala a radilo se o zarđalom vozilu koje je pronađeno skroz zarđalo kod grada Kaseta u Džordžiji i odmah kada su došli na lice mjesta shvatili su da se radi o Kajlovom vozilu. U unutrašnjosti su našli i ljudske ostatke ali i dokumenta koja glase na ime nesretnog mladića a prema svemu se čini da se radi o nesretnom slučaju.