Ako zubi nisu zdravi , tada cjelokupno čovjekovo zdravlje nije uredu. Svi bi voljeli da imaju savršene bijele zube , jer to naravno dovodi do još ljepšeg osmjeha. Što je najvažnije svi također žele zdrave zube i što manje problema. Najvažnija stvar je svakao higijena zuba , pa često vjerujemo svim reklamama i savjetima koje vidimo u vezi sa zubima.

 

Također kupujemo razne skupe hemijske preparate koje stavljamo na zube , kako bismo ih uljepšali. Neke su to razne olovke za izbjeljivanje zuba , ali i one vode za ispiranje usta koje sadrže previše štetnih tvari u svom sastavu.

Nećete vjerovati šta će vam najbolje pomoći da se riješite karjesa . Tačnije to je kokosovo ulje. Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja bez kalorija. Ima razne amtibakterijske i antikancerogene tvari koje se preporučuju kod raznih upala , bolova  i bolesti. Kokosovo ulje pomaže u izbjeljivanju zuba , pa je stoga zdraviji način izbjeljivanja zuba. Osim toga pomoći će vam da eliminirate karjes. Sve što trebate uzeti dvije kašike ovog ulja i čuvati ga u usnoj šupljini.