Muhe nikako nisu poželjne u kući , niti u blizini hrane koju jedete. Kućne muhe nisu opasne , ali ipak ih se treba riješiti. One su često u dodiru sa izmetom , smećem i prljavštinom. U svoj prljavštini koju muha prenosi na svoji nožicama , mogu se naći preko nekoliko hiljada bakterija.

Ako se riješite muha , smanjit ćete mogućnost da se zarazite salmonelom , tifusom , kolerom i nizom drugih infekcija kože i rana. Suzbijanje muha je jako bitno , a najbolje je napraviti prirodnim putem. Donosimo vam par biljaka , koje je dobro držati u kući , kako muhe nebi dolazile u vaš dom , i širile bolesti.

Neke biljke su poznate kao repelenti , pa su tako , lavanda , matičnjak , bosijok i citronela , poznati kao biljke koje će vam pomoći da se riješite komaraca. Protiv muha će djelovati , ružmarin , lovor , menta i lavanda. Uzmite nekoliko grančica ružmarina i pomiješajte ih sa nekoliko listova lovora. Razmrvite ih i stavite u zdjelice , i stavite pored kante za smeće , i muhe više neće napadati vaš dom.