Kao što i sami znate, Baba Vanga je bugarska proročica koja je predvidjela mnoge stvari koje nam se sada dešavaju. Tek sada svi gledaju i vjeruju u njena proročanstva. Naime, Baba Vanga je predvidjela mnogo toga, a između ostaloga i svoju smrt nakon čega se prepustila alkoholu.

 Mediji su došli do jedne veoma strašne informacije. Radi se o tome da je sve išlo onako kako su i planirali. Cijela posada, kao i sva oprema je bila spremna za vježbu tog jutra, to jeste 10-og augusta. Naime, niko nije mogao ni slutiti da će se dogoditi veliki užas, nakon čega su svi ostali potreseni. Kako saznajemo, mornari su se spremali za vježbu napada neprijatelja u Barencovom moru. Naime, odjednom je nestalo veze koja se više nije mogla uspostaviti.

 Dobili smo informaciju da su u Norveškoj očitali seizmološku aktivnost koja je bila 1.5 stepeni po Rihteru. To se dogodilo oko 11:30, dok je nakon nekoliko minuta očitovano i 3.5 stepeni po Rihteru. Sve ove stvari su se dogodile prije 20-ak godina, a kako saznajemo ruska podmornica Kursk je potonula na dubinu od 108 metara. U ovoj nesreći je život izgubilo svih 118 članova posade. Ovaj događaj je bio jedan veliki gubitak za Rusiju, naročito što su cijelu posadu činili oficiri i podoficiri. Baba Vanga je prorekla da će Kursk prekriti voda, te da će cijeli svijet plakati za njim.