Kao što ste mogli i pretpostaviti i danas nemamo nikako lijepe vijesti koje se tiču domaće estrade. Vjerujemo da se svi sjećate da je svo zlo štzo se tiče muzičkih legendi počelo još u jesen prošle godine, kada nas je napustio veliki Bora Drljača, a odmah nakonb toga rekli smo zbogom i velikom Džeju Ramadanovskom. 

Odmah nakon toga napustila nas je i gitaristička legenda, čovjek koji je napisao velike hitove Riblje Čorbe, a prije samo 2 sedmice nas je mapustio i Panonski mornar, veliki kantautor Đorđe Balašević. Ljudi su počeli da razmišljaju u pravcu, pa da li će iko ostati živ od pjevačkih legendi u ovoj godini? I danas imamo jako tužne vijesti a tiču se legendarnog Tozovca. 

Predrag Živković Tozovac je svakako jedna velika legenda što se tiče narodne muzike, a slušamo ga posljednjih 40 godina, a njegovi hitovi se ne mogu nabrojati ni na prste obje ruke. On je tako prije 2 dana primljen u bolnicu u Beograd, i nalazi se u jako teškom stanju i trenutno je spojedn na kiseonik, jer ima jako velike probleme sa plućima. Oglasio se i novinarima, i rekao da ima korona virus, kao i upalu pluća, ali još uvijek se ne da. 

Trenutno je na antibioticima, i sluša doktorove savjete jer mora da bude u procesu odmora idućih 14 dana ako želi da se poboljšava njegovo itekako teško stanje, i svakako vjera u boga je više nego bitna. Podsjećamo da je Tozovac debelo u devetoj deceniji, i da se nedavno oženio, što nam samo govori da je još uvijek mladog duha.