U posljednjih dvadesetak dana estradna scena narodne muzike je ostala bez dva vrhunska pjevača a to su Marinko Rokvić i Merima Njegomir a cijela javnost, njihovi fanovi i kolege su u šoku i opraštaju se od njih putem društvenih mreža. Nekako u isto vrijeme kada se saznalo da je Marinko preminuo stigla je i vijest da je Merima bolesna što je ona sama potvrdila za medije.

Tada je rekla da je njeno zdravstveno stanje teško ali da će se boriti i da njena djeca koja su stalno uz nju joj daju veliku podršku. Oboje su preminuli od zloćudne bolesti na pankreasu a od iste bolesti je preminuo glumac i pjevač Marinko Madžgalj kao i glumac Tihomir Arsić.

Ova bolest je najpodmuklija od svih oblika kan cera jer je vrlo teško prepoznati njene simptome. Ona u prosjeku više pogađa muškarce nego žene a njeni sipmtomi su potpuno nespecifični pa ih većina ljudi zanemaruje. Tek kada stanje postane ozbiljno potraže pomoć ljekara a tada je u većini slučajeva već kasno ili se bolest otkrije prilikom redovnih sisitematskih pregleda.

To je i razlog zašto ovu vrstu zloćudne bolesti nazivaju tihim ubicom. Ipak postoje neke tegobe koje mogu biti njeni simptomi a to su jaka bol u stomaku koja se pojavljuje iznenada ali i svrab na koži koji se javlja a koji nema neke određene druge uzroke. Simptomi mogu biti i problemi sa probavom ali i promjene na stolici dok neki pacijenti mogu dobiit i dijabetes. Gubitak kilaže, umor povraćanje visoka temperatura i slab imunitet također mogu ukazivati na ovu bolest.