Nije prošlo ni 5 dana kako nas je napustio Panonski mornar u 67 godini života. Utisci i komentari op društvenim mrežama se još uvijek ne stišavaju, i generalno svi su u žalu za najvećim poetom na Balkanu u posljednjih 50 godina. On je preminuo za samo 3 dana, jako je brzo otišao na drugi svijet, jer realno kasno je stigao u bolnicu, i za njegova pluća više nikako nije bilo spasa.

Panonski mornar je sahranjen u nedjelju u Novom Sadu, uz prisustvo samo najbliže rodbine i par prijatelja, kao i gradonačelnika Novog Sada. Podsjećamo on je u Novom Sadu, ponedjelajk proglasio za dan žalosti, a građani širom Balkana su izašli na ulice i zapalili svijeće u čast velikog Đorđa Balaševića. 

Već sada su se po Srbiji počele povlačiti priče, kako bi neke ulice u Srbiji ponijele ime ovog velikog čovjeka, ali je po svemu sudeći još uvijek rano za takvo nešto. Međutim, da je Panonski mornar imao velike poklonike i u ostalim državama, pokazuje i primjer iz Bosne i Hercegovine, gdje je jedna neformalna grupa građana, odlučila da oda počast velikom Đorđu Balaševiću. Naime, oni su u centru gradu, i mostu koji spaja centar sa Panonskim jezerima, postavili ploču na most na kojoj piše “Most Panonskog mornara-Đorđe Balašević”.

Ekrem Hadžić Soso je pokrenuo cijelu priču, ali je po društvenim mrežama već počela svađa, kako ima puno zaslužnijih tuzlaka koji trebaju stojati na tom mjestu prije Balađevića. Grad Tuzla je rekao da treba proći najmanje godinu dana od nečije smrti, da bi on ili ona dobilo ime u ovom gradu, tako da će najvjerovatnije biti uklonjena.