Jelena Marjanović je opet počela da privlači pažnju svih medija u Srbiji, jer se početkom marta treba održati novi talas iznošenja izjava novih svjedoka,koji bi možda napokon mogli dovesti do toga, da se napokon sazna pravo ime i prezime potencijalnog ubice ove pjevačice. Strašan zločin koji se desio nedaleko od Borče,  koji je šokirao cijelu Srbiju, jednostavno je pogodio ne samo ovu zemlju nego i cijeli Balkan.

Sve je začinjeno sa velikom dozom misterije, i to daje još više na važnosti cijelog ovog slučaja, ali i na zanimanju sveukupne javnosti u Srbiji. Scena koju je zatekla policija na licu mjesta bila je kao iz horor filova. Jelena je bila u trenerci i patikama za trčanje, a bila je sa licem okrenuta prema zemlji, a rane na glavi su bile zastrašujuće.

Odmah je njen suprug bio glavni osumnjičeni za ubistvo, jer je on posljednji uputio poziv prema njoj, i to samo par minuta prije nego što se izgubio signal od telefona Jelene marjanović. Nakon toga, i njena svekrva je dovedena u jako blizak odnos sa njom što je i logično, i vjeruje se da je platila jednoj muškoj osobi da joj smakne snaje, a vjeruje se da je koristila i svoju crnu magiju, to jeste vradžbine da zavede ovog čovjeka. 

Ono što se u posljednje vrijeme priča je to, da je neko iz samog političkog vrha Srbije umješan u njeno ubistvo, jer se smatra da je bila u vezi sa njim, a kada je odbila da ima nešto više sa njim, njega je ljubomora natjerala da unajmi nekoga ko će je na kraju i ubiti.